Членів екіпажу корабля Pomerania Sky, захопленого біля Нігерії у жовтні, звільнили з піратського полону, інформує прес-служба міністерства закордонних справ Польщі. 
Раніше повідомлялося, що до складу екіпажу входив громадянин нашої країни. «Голос України» намагався зв’язатися із Департаментом консульської служби України, аби дізнатися про долю нашого співвітчизника, проте на момент верстки номера відповіді не було.
У польському МЗС зазначили, що звільнити моряків допомогла влада Нігерії, й вони скоро повернуться додому. «Членів екіпажу корабля Pomerania Sky, яких було викрадено наприкінці жовтня 2018 року біля узбережжя Нігерії, звільнено. Всі моряки перебувають у безпечному місці й очікують на повернення до своїх родин», — йдеться у повідомленні зовнішньополітичного відомства. Справою звільнення моряків з полону від початку займалася міжвідомча група під керівництвом заступника глави МЗС Польщі.
Міністерство подякувало судновласнику та радникам за професійне ведення складної справи, а також владі Нігерії та нагадало, що це п’яте викрадення поляків у Гвінейській затоці біля берегів Африки з 2013 року. У МЗС також закликали моряків, щоб вони перед працевлаштуванням на кораблі завжди перевіряли, чи судновласник має відповідну страховку.
Нагадаємо, 27 жовтня два піратські катери за 60 миль від узбережжя, поблизу Нігерії, захопили корабель Pomerania Sky, на борту якого перебувало 8 поляків, 2 філіппінці та українець.