До новорічних свят громадяни Латвійської Республіки разом із представниками української діаспори зібрали гуманітарну допомогу для найнужденніших верств населення прифронтового Попаснянського району. Її привезли головний капелан Збройних Сил Латвії Елмар Пляшвін та капелан Збройних Сил України Володимир Стрельцов.

На знімку: в Золотівській загальноосвітній школі №7 гостей радо зустрічали. Зліва направо — голова Попаснянської РДА Сергій Шакун та головний капелан Збройних Сил Латвії Елмар Пляшвін.

Фото прес-служби Попаснянської РДА.

До  п’ятитонного вантажу ввійшли дитячі ліжечка, теплі речі, іграшки, ковдри, постільна білизна, кухонне приладдя тощо. Все це буде передано місцевим радам, які знаходяться на лінії зіткнення. Латвійські друзі вже втретє приїжджають до Попаснянського району і вчетверте передають гуманітарну допомогу.
Гості відвідали Золотівську загальноосвітню школу №7, що розташована на самісінькій лінії розмежування у місті Золоте-4, і не залишили її без подарунків. Елмар Пляшвін вручив директору навчально-освітнього закладу проектор та екран для проведення виховних годин і дозвілля, придбані за кошти, які збирали латвійські діти. Крім того, були подаровані іграшки, книжки, розмальовки тощо. 
За підсумками зустрічі з керівниками району сторони домовилися відправити попаснянських дітлахів на канікули до Латвійської Республіки.

Луганська область.