Греко-римська боротьба. Срібний призер Олімпійських ігор у Ріо-де-Жанейро-2016 Жан Беленюк на своїй сторінці у Фейсбуці прокоментував рішення керівництва Міністерства молоді та спорту України призначити наставником збірної України з греко-римської боротьби росіянина Сергія Андрєєва.

Беленюк вважає нелогічними дії міністра Жданова щодо призначень тренерів останніми роками. Чемпіон світу і Європи нагадав, що підопічні колишнього наставника збірної Артура Дзігасова протягом 2017 року не здобули жодної медалі на головних турнірах сезону, але він залишився тренером. Цього року під керівництвом Дзігасова українська збірна виборола вже дві медалі на чемпіонаті світу, однак його... звільнено.

Також Беленюку не сподобався той факт, що ні федерація/асоціація, ні міністерство не поцікавилися думкою спортсменів-збірників.

«Я особисто вважаю, що це категорично неправильний підхід! Я в жодному разі не маю нічого проти Сергія Андрєєва. Я взагалі його бачив лише кілька разів у житті і фактично з цією людиною не знайомий. Але така радикальна зміна результативного тренерського штабу за півтора року до Олімпіади в Токіо — це занадто ризиковане рішення, яке мене особисто дуже схвилювало», — написав Беленюк.

Підготував Геннадій БРАНИЦЬКИЙ.