18 грудня американський бізнесмен і винахідник Ілон Маск презентував перший у світі надшвидкісний підземний тунель під Лос-Анжелесом.
Як розповів сам Маск на своїй сторінці у Твіттері, «у тунелі можна безпечно подорожувати зі швидкістю понад 150 миль на годину (більше 240 км/год.). На такій швидкості це буде схоже на телепортацію через місто». 
Під час демонстрації машину опустили в тунель ліфтом, після чого колісний механізм заховався, а машина перетворилася на своєрідний рейковий потяг. Автомобіль пролетів під землею  дві хвилини. Після чого його знову підняли вгору за допомогою ліфта. Далі він рухався як звичайний автомобіль.
При цьому Ілон Маск запевняє, що в швидкісному тунелі зможе їздити не лише Tesla (на знімку), а й будь-який автономний електромобіль. Для цього  треба буде лише вбудовувати в нього бічні колеса, які зможуть висуватися і складатися за необхідністю.

Подію транслювали на офіційному сайті компанії Маска The Boring Company. Спорудження тунелю протяжністю майже в два кілометри коштувало 10 млн дол. Компанія планує побудувати кілька мереж тунелів під містом, а також створити аналогічні в Техасі або Сан-Франциско.
Тестова поїздка показала, що для швидкісного проїзду поверхня тунелю має бути більш рівна. Тож Маск пообіцяв зробити її гладкою, як скло. За його прогнозами, в разі успішного завершення випробувань система швидкісного тунелю зможе запрацювати вже 2028 року, коли в Лос-Анджелесі відбуватимуться Олімпійські ігри.

Фото зі сторінки І. Маска у Твіттері.