У столиці України в День Святого Миколая на Софійській площі офіційно запалили головну ялинку країни. Відбулося це під спалахи феєрверків. На відкритті були присутні очільник Києва Віталій Кличко і перша леді Марина Порошенко. 25-метрова красуня вбралася у понад півтори тисячі прикрас та три кілометри гірлянд, а також сотні ліхтариків холодного білого арктичного кольору. Деякі з них мають унікальну форму кристалів завдовжки 35—50 сантиметрів. А все тому, що темою головного святкового майданчика країни є північне сяйво. Особливість цьогорічної ялинки ще і в тому, що навколо неї, окрім динамічної світлової конструкції, з’явився екран, через який відвідувачі мають змогу передати вітання.
Нагадаємо, раніше «Голос України» уже писав, що темою головної ялинки-2019 буде північне сяйво, а новорічне містечко оформлять у стилі картин української художниці Марії Примаченко.

Фото Юрія ПЕРЕБАЄВА.

До слова

Головна ялинка України посіла перше місце в рейтингу найкращих різдвяних ялинок Європи, складеному сайтом «European Best Destinations».
Друге та третє місця в рейтингу посіли різдвяні ялинки у Вільнюсі та Римі.
«Столиця України — ідеальне місце для подорожуючих, які шукають автентичність, сніг, традиції. У Києві не один, а кілька різдвяних ярмарків. Ви можете помилуватися однією з найкрасивіших ялинок Європи на Софійській площі», — зазначають автори рейтингу.