Україна отримала перший транш за новою програмою співпраці з Міжнародним валютним фондом на умовах нової програми. Про це повідомила прес-служба Національного банку України.

Нагадаємо, ця програма, затверджена як Кабміном, так і Радою директорів МВФ, передбачає надання Україні фінансування на загальну суму майже 3,9 млрд доларів упродовж 14 місяців. Вона зосередиться, зокрема, на продовженні фіскальної консолідації та зниженні рівня інфляції зі збереженням гнучкого обмінного курсу, а також зміцненні фінансового сектору і низці структурних реформ у сфері податкового адміністрування, приватизації та державного управління.
Як і очікувалося, продовження співпраці з фондом також відкрило Україні доступ до пов’язаного фінансування. 18 грудня Рада виконавчих директорів Світового банку також ухвалила рішення про надання Україні гарантії на підтримку державної політики у розмірі 750 млн доларів, що зі свого боку допоможе уряду дешево залучати капітал на міжнародних ринках у 2019 році.
За оцінками Національного банку, завдяки отриманню фінансування від міжнародних партнерів — МВФ, Світового банку та Європейської комісії — Україна зможе завершити поточний рік з обсягом міжнародних резервів майже у 20 млрд доларів, що перевищує останній прогноз НБУ, і підтримати їх на належному рівні у 2019-му.

Вл. інф.