ІВАНО-ФРАНКІВСЬК:

Подарунків не буває забагато. Саме так вирішили в соціальному кооперативі «Файні ябка», що базується в Тлумацькому районі. Тож розширили географію своїх соціальних проектів.

А тут і нагода гарна — свято Миколая, яке цьогоріч організували в Івано-Франківську. Доброчинці запросили на нього школярів із Тлумацького, Тисменицького, Надвірнянського, Богородчанського районів та обласного центру.
Доки одні доїжджали з найвіддаленіших сіл, ті, хто прибув раніше, підставляли обличчя для розмальовування аквагримом. А далі були концертна програма, цирково-акробатичні номери і виступи клоуна. Діти оваціями підтримали своїх однолітків-артистів. Їм до вподоби були складні стрибки, шпагати і мостики, трюки з обручами. Були дві інтерактивні панелі EdPro, де можна було малювати, креслити, писати. Усі охочі могли переглянути різдвяний мультфільм і зробити спільні фотографії.
Прийшов і Миколай, від якого малеча отримала солодкі подарунки. А далі він залишив цей захід і поквапився до інших: у дитячі садки Тлумаччини повезли від «Файних ябок» подарунки і казку з аніматорами.
— Першим соціальним проектом «Файних ябок» став конкурс дитячого малюнку до свята Миколая торік, — розповів засновник соціального підприємства, депутат Івано-Франківської облради Богдан Станіславський. — Тоді ж було оголошено конкурс «Я будую країну», завдяки якому семеро випускників одинадцятого класу, які мали найкращі результати з ЗНО, і студент факультету туризму Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, котрий набрав найбільшу кількість балів при вступі до вишу, отримали по 10 тисяч гривень. Тепер організували свято для школярів і в дитячих садочках. На цьому не зупинимося. Бо майбутнє країни — в наших дітях.

Фото надано ГО «Файні ябка».