Унаслідок руйнівного цунамі на індонезійському узбережжі Зондської протоки Індонезія опинилася під загрозою закінчення запасів чистої води та медичних засобів, повідомляє The Telegraph. Лікарі зауважують, що чимало дітей страждають на лихоманку, головні болі, потерпають від зневоднення організму.
Цунамі на Індонезію обрушилося 22 грудня.

Хвиля висотою у три метри вдарила по берегу, змила людей, зруйнувала будинки (на знімку) та потрощила дерева й авто. Внаслідок стихії, за різними даними, загинуло щонайменше 429 осіб, понад тисячу — поранено, більше сотні — зникли безвісти, евакуйовано понад 17 тисяч мешканців. За попередньої версією, цунамі спровокувало виверження вулкана Анак Кракатау. Найбільше постраждали регіон Пандегланг провінції Бантен на острові Ява, який входить до національного парку Уджунг-Кулон, і популярні пляжі. Рятувальники за допомогою дронів та службових собак продовжують пошуки тих, хто вцілів та вижив.
Острів’яни обурені, що система, яка мала попередити про катастрофу, не спрацювала. Чиновники бідкаються, що все це через обмежений бюджет та технічні несправності. Проте після руйнівної стихії в Агентстві з оцінки та застосування технологій Індонезії заявили, що наступного року буде створено нову система оповіщення про цунамі.
Тим часом на італійському острові Сицилія через активність вулкана Етна, яка триває протягом останнього тижня, стався землетрус. Як повідомляє італійський портал Next, його магнітуда становила 4,8. Найбільше постраждало місто Катанія. Поки відомо про щонайменше 10 потерпілих.

Фото зі сторінки UNICEF Індонезія у Твіттері.