У місті перед оперним театром біля міської ялинки та в Сихівському спальному мікрорайоні відновили роботу різдвяних ярмарків, але водночас посилили заходи безпеки та суворого дотримання санітарно-гігієнічних умов. Заборонено роботу лише тих павільйонів, де підігрівали їжу.

Вимушену перерву зробили після того, як в одному з дерев’яних будиночків на проспекті Свободи вибухнув газовий балон. Унаслідок недотримання заходів пожежної безпеки четверо осіб потрапило в опікове відділення міської лікарні, двоє з яких опинилися в реанімації з тяжкими травмами. Після чого у місті провели перевірку понад 100 яток на різдвяних ярмарках.
Як повідомила прес-служба міськради, відтепер щоденно організатори ярмарків оглядають кожен об’єкт на своїй території. Якщо виявляють порушення — ятку закривають до того часу, аж поки не будуть усунуті недоліки. Окрім того, кожен продавець повинен мати на робочому місці медичну картку та сертифікати якості продуктів, пакувальних матеріалів та товарно-транспортні накладні.