На базі обласного Центру реабілітації та паліативної допомоги у Рівному відкрили перше дитяче паліативне відділення в області. Для дітей із важкими діагнозами облаштували дві кімнати — для зовсім маленьких та старших. Біля дитячих ліжок обладнають місця для дорослих.

Палати створили по-домашньому затишними, щоб діти відчували себе комфортно. Маленькими пацієнтами цілодобово опікуватимуться 16 медиків і за потреби — спеціальна виїзна бригада.
«Відділення унікальне, — розповідає головний лікар центру Василь Ковалюк. — Адже воно єдине, де прийматимуть усіх, хто цього потребуватиме. Такі два відділення в Україні є, але вони працюють лише для вихованців будинків дитини».
На облаштування відділення благодійна організація «Серце дітям України» залучила більш як 800 тисяч гривень. За словами керівниці організації Марини Кузмічової, це кошти небайдужих рівнян, підприємців, благодійників не лише України, а й з-за кордону.
Поки що відділення розраховане на шість місць, але цього замало, зазначає головлікар, тому вже розробили проект на 10 окремих палат. Попередня вартість проекту — 22 мільйони гривень. Після проходження експертизи проект планують подати на фінансування через Державний фонд регіонального розвитку. Це означатиме, що залучатимуть і обласні, і державні кошти.