Після двох штурмів приміщень ОДА та облради, спровокованих невідомими особами 23 та 26 січня, міліція затримала чималий гурт молоді. Причому арешти відбувалися навіть протягом наступних кількох днів. За ухвалами районних судів 41 активіст зараз перебуває під вартою в СІЗО, п’ятеро неповнолітніх і жінка — під домашнім арештом.

Уранці 27 січня силовики затримали лідера черкаських свободівців Юрія Ботнара і відвезли його за 120 кілометрів від Черкас до райцентру Катеринопіль. Тамтешній суд засудив Ю. Ботнара до двох місяців домашнього арешту. Висунуті також звинувачення в захопленні державних установ групі київських автомайданівців, котрі приїхали в ніч на 27 січня на допомогу черкаським активістам. Жорстоко побиті «Беркутом», ці люди перебували в лікарні швидкої допомоги, однак звідти їх забрала міліція.
Серед затриманих — студент Владислав Компанієць, президентський стипендіат Малої академії наук України, інвалід дитинства. Хлопець, за свідченням друзів, через обмежені фізичні можливості не міг брати участь у протестних акціях 23 січня, однак це не стало переконливим аргументом для міліції та судді. Натомість, зазначають місцеві ЗМІ, так звані тітушки, котрі ламали двері, били вікна і палили майно облради у ніч штурму адмінбудівель, перебувають на волі.
Як повідомляв «Голос України» в одному з попередніх номерів, під час вечірнього мітингу 23 січня невідомий жбурнув з четвертого поверху ОДА на голови протестувальників вазон із кімнатними квітами. Унаслідок замаху було тяжко поранено аспірантку столичного університету Олю Галушку (на знімку).
У нейрохірургічному відділенні міської лікарні Черкас № 3 Олю вже двічі прооперували. Стан її — стабільно важкий. Дівчина сьомий день перебуває в комі. Усім, хто має можливість допомогти Олі в боротьбі за життя, повідомляємо номер рахунку картки її мами, котра нині — поруч з донькою: ПриватБанк. 5168755370340818, Галушка Наталя Миколаївна. Номер мобільного телефону: 0978396821.
 
Черкаська область.
Фото автора.