На площі Соборній запрацював перший підземний контейнерний майданчик для сміття. Обладнання італійської фірми з установленням стало у 32 тис. євро. Компанія «Грінер Україна» — виконавець робіт — профінансувала цей проект і дала гарантію роботи контейнерів на 10 років. Такі підземні майданчики дають змогу не захаращувати вулиці й позбутися неприємних запахів. Наповнені контейнери транспортуватимуть щодня. Для цього компанія, що вивозить відходи з центральної частини міста і обслуговує Галицький район, має спеціальну машину.

Як розповів міський голова Львова Андрій Садовий, це пілотний проект. Підземний майданчик тестуватимуть протягом трьох місяців, після чого приймуть рішення про доцільність поширення цього досвіду в інших районах Львова. Такі смітники планують спочатку збудувати в старій частині Львова. Площу Соборну обрали для експерименту, бо поруч розташований Галицький ринок, який продукує велику кількість відходів.
Підземні комунікації для сміття — це ініціатива приватної компанії, що обслуговує місто. З часом підземні комунікації можна буде поширити і на спальні райони. Міська влада хоче залучити до цього проекту і будівельні компанії, які споруджують житло, щоб вони одразу встановлювали підземні смітники.