Туреччина продовжує активну підготовку до антитерористичної операції в Сирії. Як повідомило турецьке телебачення TRT, з різних регіонів країни до турецької прикордонної провінції Хатай стягується важка військова техніка. Звідти бронемашини буде перекинуто в місто Кіліс, що на південному сході країни. Колона із броньованими автомобілями й танками вирушила сюди за посилених заходів безпеки.
Поки що про початок нової антитерористичної операції нічого не повідомляється, але розвідка продовжує збирати дані про зосередження курдських бойовиків, їхні бази і склади зі зброєю.
Раніше президент Туреччини Реджеп Ердоган, виступаючи перед представниками військово-оборонного комплексу, заявив про повну готовність армії країни до бліцкригу проти сирійських терористів у районах Сирії на східному березі Євфрату. Ердоган нагадав, що Анкара вже «відвернула велику гуманітарну кризу в Ідлібі», а тепер поставив перед армією завдання — повністю знищити всі осередки терористів. При цьому глава держави особливо наголосив: Туреччина хоче повернути місцевим жителям мир і спокій у їхні домівки, позбавивши від бойовиків, як це було зроблено в інших сирійських провінціях.