За сприяння народного депутата Ігоря Кононенка (БПП) та Васильківської «Солідарності» для малечі з багатодітних сімей влаштували Новорічне свято. До привітання понад 130 дітей та їхніх батьків долучилися також колектив ЗОШ I—III ступенів смт Глеваха разом із працівниками відділу освіти Васильківської РДА, спеціалістами соціальних служб Васильківського району.
«Ми влаштували свято для дітей з особливими потребами, з багатодітних, малозабезпечених сімей, сімей учасників АТО. Це ті категорії діток, які заслуговують на нашу особливу увагу», — кажуть партійці.
Крім того, Ігор Кононенко завітав і до Гребінок на Васильківщині, щоб особисто привітати дітей з Миколайчиком. «У Гребінківській гімназії, де, до речі, діти мають можливість вивчати п’ять іноземних мов, нам влаштували справжнє театралізоване дійство. Учні жартували, що підготувалися до свята краще за нас, і з порожніми руками нас точно не відпустять. Святий Миколай, якого ми всі разом гукали, прийшов із великим мішком дарунків. Нам подарував ялинкові прикраси, які школярі спеціально до свята робили власними руками. А на головній площі поруч із гімназією нас уже чекала справжня окраса Гребінок — головна новорічна ялинка селища, яку ми разом із дітьми та їх батьками урочисто відкрили якраз у День Святого Миколая Чудотворця», — написав народний депутат у Фейсбуці.
Цього ж дня І. Кононенко взяв участь у відкритті інклюзивно-ресурсного центру в Обухові (Київщина). Це вже 43-й такий центр в області.
«Важко уявити, що до цього часу тут не було інклюзивно-ресурсного центру. Бо в місті 387 дітей з особливими освітніми потребами дошкільного та шкільного віку, і дуже часто батьки просто соромляться вести своїх дітей до звичайних садочків і шкіл», — зауважив депутат.
За його словами, в Обухівському міському інклюзивно-ресурсному центрі створено всі умови для навчання та виховання дітей з особливими потребами. «Тут і кабінет логопеда, і психолога, і вчителя-реабілітолога, є медіатека і скоро будуть заняття з лікувальної фізкультури. Побачене вражає: все новеньке, гарне, інклюзивно-ресурсний центр оснащений за останнім словом техніки європейського зразка. Дуже радий, що діти з особливими потребами матимуть змогу отримувати якісну освіту, навчання та виховання за місцем проживання», — наголосив І. Кононенко, додавши, що в планах відкриття ще мінімум десяти інклюзивно-ресурсних центрів на Київщині.