Футбол. Відпустка гравців київського «Динамо» добігає кінця. Вона тривала місяць, але в цей період футболісти підтримували форму самостійно, за індивідуальною програмою.

Разом команда збереться 11 січня. Розділені на дві групи, 11 і 12 січня футболісти пройдуть медобстеження. Також на ці дні заплановано легкі втягувальні тренування і заняття в тренажерному залі клубної навчально-тренувальної бази в Конча-Заспі.

А 13 січня рано-вранці «біло-сині» вирушать до іспанської Марбельї, де традиційно проводять зимову підготовку. Як і попередніми роками, в Іспанії у динамівців відбудуться два тренувальні збори. Перший — з 13 до 26 січня, другий — з 30 січня до 13 лютого. Цього дня команда вирушить з аеропорту Малаги безпосередньо до Греції, де зіграє перший матч 1/16 фіналу Ліги Європи проти клубу «Олімпіакос» (Пірей).

Грецька команда перебуває на другому місці в національному чемпіонаті (30 очок). І відстає від лідера ПАОКа на 8 очок.

Під час першого збору кияни планують провести три контрольні матчі, під час другого — ще шість. Зокрема, вже відомо, що 19 січня першим спаринг-партнером «Динамо» буде німецький клуб «Богум». Суперник киян виступає у другій Бундеслізі та після 18 турів чемпіонату посідає восьму сходинку з 27 очками, відстаючи від лідера «Гамбурга» на 10 пунктів.

23 січня. «Динамо» — «Стяуа» (Румунія, Бухарест). 26 січня. «Динамо» — «Спарта» (Чехія, Прага).

Про суперників «Динамо» на другому зборі буде повідомлено пізніше.

***

Чимало фахівців вважають, що чемпіонські перегони в Україні ще триватимуть. «Шахтар» випереджає «Динамо» на 7 очок. Але це — не критичний розрив. Тим паче що на другому етапі чемпіонату УПЛ навесні на конкурентів чекають ще дві очні зустрічі. Також висловлюються думки, що багато що залежатиме від трансферних заходів столичного клубу під час зимового вікна.

Нагадаємо, що ці клуби зустрінуться між собою ще й у 1/4 фіналу розіграшу національного Кубка.

***

«Гірники» завершать відпочинок 14 січня. І двічі проведуть збір у Белеку (Туреччина). Перший етап підготовки триватиме з 20 до 26 січня, другий — з 29 січня до 7 лютого. У планах команди — сім контрольних матчів: два на першому зборі і п’ять на другому.

«Шахтар» зупиниться в готельному комплексі Regnum Carya Golf & Spa Resort, де є все необхідне для якісної тренувальної роботи: спа, басейн, фітнес-центр і власні футбольні поля.

Нагадаємо, що лідер чемпіонату України в 1/16 фіналу Ліги Європи зіграє з німецьким клубом «Айнтрахт» (Франкфурт-на-Майні). Перший поєдинок «гірники» проведуть вдома 14 лютого, а матч у відповідь — за тиждень у Німеччині.

Нині у чемпіонаті Бундесліги, як і у нас, триває перерва. Але вона завершиться раніше. У 18-му турі «Айнтрахт» 19 січня прийматиме клуб «Фрайбург».

У турнірі (боротьбу ведуть 18 клубів) лідирує «Боруссія» Д — 42 очки, «Баварія» — 36, «Боруссія» М — 33, «Лейпциг» — 31, «Вольфсбург» — 28, «Айнтрахт» — 27, «Гоффенгайм» — 25...

Підготував Геннадій БРАНИЦЬКИЙ.