Верховна Рада наступного скликання на початку роботи повинна прийняти закони, які цей склад парламенту через передвиборні перегони вже не наважиться підтримати. Про це в ефірі одного з телеканалів сказав керівник фракції «Народний фронт» Максим Бурбак.

«Це так зване вікно можливостей. Коли новообраний парламент має найбільшу довіру в суспільстві і може приймати дуже важливі рішення, які часто є непопулярні, але важливі для розвитку держави», — зауважив Максим Бурбак (на знімку).

Серед подібних рішень, на думку керівника фракції, мають стати — Виборчий кодекс та закон про обіг земель сільськогосподарського призначення.
«Фактично, ми вже зайшли в президентські перегони, які одразу перейдуть у парламентські, і бачу по залу, що необхідних 226 голосів немає», — сказав він.
Щодо закону про вільний обіг земель сільськогосподарського призначення, то, за словами Максима Бурбака, це питання важливо врегулювати, оскільки воно сприятиме зростанню доходів аграрного сектору. Але нині питання землі, за його словами, «обросло чутками».
«Багато популістів і демагогів його використовують для здобуття політичних дивідендів. Суті простому громадянину ніхто не може пояснити», — зазначив Максим Бурбак, водночас додавши, що необхідно виписати закон про вільний обіг землі — і лише потім знімати мораторій на її продаж.
«Позиція фракції «Народного фронту» полягає в тому, що ринок землі повинен бути відкритим. Крім того, потрібно законодавчо закріпити, що власником землі може бути лише громадянин України. Дискусійне питання про обмеження кількості землі в одного власника: 200 га, 500 га. У Німеччині середнім фермером вважається той, хто обробляє 200 га. У нас це набагато більші наділи. І наступне — держава повинна бути єдиним агентом продажу землі. Тобто всі угоди купівлі-продажу повинні посвідчуватись лише державою», — наголосив Максим Бурбак.

Вл. інф.