Голова Рівненської облдержадміністрації Олексій Муляренко (на знімку) розповів про основні досягнення минулого року. Як і попередній, 2018 рік також минув під знаком активного будівництва соціальної інфраструктури — а це передусім дороги, заклади освіти і медицини.

— Завдяки двом проектам — президентському та Світового банку — на Рівненщині з’являться відповідно 34 та 89 сільських амбулаторій. У нас з’явилося 135 кілометрів якісних доріг — місцевих, державних і міжнародних. Здано в експлуатацію або триває будівництво понад 120 спортивних об’єктів. Ми в лідерах в Україні за темпами зведення багатофункціонального Палацу спорту, — розповідає Олексій Муляренко. — Для лікарень області придбали нове медичне обладнання на більш як 50 мільйонів гривень.
— В області успішно розвивається Новий освітній простір — школи роблять привабливими та комплектують необхідним обладнанням. Придбали 29 шкільних автобусів. Для дошкільнят створили 450 нових місць. Будуються школи в Рокитнівському, Володимирецькому та Рівненському районах. Завершується зведення перших пускових комплексів шкіл у селах Степангород і Озерці Володимирецького, Старе Село Рокитнівського районів, — продовжує Олексій Муляренко. — Відкрили чотирнадцять інклюзивно-ресурсних центрів. Для 34 дітей-сиріт області придбали житло. Гроші на це виділяє держава уже другий рік поспіль, а цьогоріч — 13 мільйонів гривень. Капітально ремонтують Мирогощанський будинок-інтернат для дітей з інвалідністю.
Керівник області розповів, що реконструювали корпус, купили нові меблі для комфортного перебування літніх людей у Рівненському геріатричному пансіонаті. У геріатричному пансіонаті, що в селі Тучин Гощанського району, створили кращі умови проживання. А нещодавно у Рівному відкрили найкращий в Україні центр для безхатченків.
У 2018 році Рівненщина підтвердила свій статус лідера енергоефективності та зробила ставку на екологію. Серед важливих досягнень минулого року голова ОДА вважає налагодження взаємовідносин бізнес — влада: у загальноукраїнському рейтингу Regional Doing Business Рівненщина піднялася на 15 позицій (з 21-го на   6-те місце серед регіонів України).

Рівне.

Фото надано прес-службою Рівненської ОДА.