Понад 100 кілометрів доріг відремонтовано минулого року в Чернівецькій області. З них капітального ремонту зазнали 15 кілометрів автошляхів, а також оновлено більш як 90 кілометрів. Про це прозвітував виконувач обов’язків голови обласної державної адміністрації Михайло Павлюк. Він запевнив, що важливим напрямом освоєння коштів є покращення дорожньої інфраструктури.

«Область отримала від «митного експерименту» на ремонт доріг 64,7 мільйона гривень. Разом із перехідними коштами це майже 84 мільйони. Тож нам вдалося зробити капітальний ремонт на низці автошляхів. Загалом загальна протяжність відремонтованого полотна перевищила 100 кілометрів», — заявив М. Павлюк. Він дав доручення департаменту фінансів провести нараду щодо освоєння коштів.
«Ті, хто не вміє, не може використовувати кошти якісно, ощадливо, не матиме перспектив отримати наступні транші та підтримки наших програм, — акцентував посадовець. — Наголошую, ситуація з освоєнням коштів — на контролі в центральної влади. Ми повинні показувати прозорий перманентний результат. Неприйнятно, коли кошти, що надаються для виконання тих чи тих регіональних програм, пробуксовують на бюрократичних щаблях і, як наслідок, своєчасно не освоюються».
Михайло Павлюк також повідомив: за результатами перевиконання дохідної частини обласного бюджету на загальну суму 15,2 мільйона гривень вдалося додатково профінансувати низку важливих соціальних об’єктів у галузі охорони здоров’я. Придбано універсальний рентген-терапевтичний апарат для онкодиспансеру, для діагностичного центру — цифрову ультразвукову систему вартістю п’ять мільйонів. А ще у жовтні 2018 року запрацювало відділення інтервенційної кардіології та реперфузійної терапії обласного кардіодиспансеру.
«Область отримала субвенцію на соціально-економічний розвиток у сумі 219 мільйонів гривень для ремонтно-будівельних робіт на 339 об’єктах соціальної сфери. Введено в експлуатацію каналізаційний колектор у райцентрі Заставна, а також запущено школу в селі Йорданешти. Ще отримали 167 мільйонів гривень із Державного фонду регіонального розвитку та кошти за рахунок співфінансування проектів із місцевих бюджетів у обсязі 27,8 мільйона. Ідеться про 37 об’єктів. Деякі з них уже завершено, як-от: ремонт у Кіцманській ЦРЛ та Лікарні швидкої медичної допомоги в Чернівцях», — розповів Михайло Павлюк.