Куди ми зазвичай запроторюємо ялинку після новорічного свята? «Як куди, — перепитаєте ви. — Звісно, несемо до сміттєвих баків! А далі нехай комунальники вирішують, що робити з нею». Але часом і вони не поспішають прибирати з вулиць облисілі деревця, і ті ще довго сиротливо лежать поруч із побутовими відходами.
Міністерство з охорони довкілля Греції разом з Агентством з управління твердими відходами розробили спеціальну технологію з утилізації ялинок, що їх греки встановлюють у своїх домівках на Різдво, а потім зустрічають під ними й Новий рік. Вони будуть перероблені в рамках пілотної програми, яка цього року почнеться в Салоніках. Тут майже в кожному «спальному» районі міста буде створено майданчики, куди жителі зможуть зносити деревця. Їх щодня збиратимуть і відправлятимуть на підприємства з виготовлення брикетів для опалення дачних камінів і пічок, які ще є в сільських будинках.
Керівник агентства Михаліс Гераніс виступив по телебаченню і закликав мешканців Салонік підтримати програму й не викидати ці дерева аби куди, «щоб ми, а в основному — діти, більше не бачили сумного видовища смітника мертвих  ялинок біля сміттєвих контейнерів». А міністерство хоче поширити це починання на всі регіони країни й висунуло гасло «Різдвяним ялинкам не місце на смітниках».