Про це голова депутатської фракції Блоку Петра Порошенка у Верховній Раді Артур Герасимов  (на знімку) заявив в інтерв’ю одному з телеканалів.

За словами парламентарія, 2019 рік є таким само вирішальним, яким був 2014-й, коли ми зупинили військову агресію, не дали загарбати нашу країну, звільнили дві третини окупованих районів Донбасу.
«Кремль зрозумів дуже чітку річ: сьогодні нас голими руками, і взагалі будь-якими руками, через військову агресію вже не візьмеш, тому що армію відновлено, створено нові бригади, нові роди військ, армія отримала багато зразків нових озброєнь, — наголосив А. Герасимов. — Тому всі зусилля спрямовано на те, щоб розхитати країну зсередини. Ми все це дуже чітко бачимо».
Лідер фракції БПП наголосив, що в 2019 році ключовими акцентами будуть президентські та парламентські вибори. «Ключове для країни — зберегти напрям, ту спрямованість влади, яка налаштована на європейську інтеграцію, яка налаштована на стандарти кращих армій світу, на стандарти кращого життя для громадян, а не на популізм чи на єднання з країною, нашим північним сусідом, яка здійснює проти нас військову агресію, — зауважив Артур Герасимов. — Це буде справді переломний рік. А вибори дуже прості: це вибори між старим і новим. Це вибори між Росією та європейською прозахідною інтеграцією України. Команда Президента Порошенка чітко і стратегічно налаштована на європейську інтеграцію, на інтеграцію з цивілізованими країнами, налаштована на все українське і на єднання українського народу».
Артур Герасимов також підкреслив, що саме завдяки Президенту та його команді парламентом ухвалено багато системних, стратегічних законів, до яких 24 роки навіть ніхто не підступався. З-поміж них політик, зокрема, відзначив законопроекти про валюту, дипломатичну службу та інші. «Настільки швидкими темпами ми проходимо цей шлях, який інші країни проходили десятки, сотні років, — резюмував депутат. — А ми змушені так робити. Це чітка позиція Президента Порошенка: треба йти дуже швидко, бо не маємо права на малий темп, права на помилку».