Прем’єр-міністр Франції Едуар Філіпп оголосив про намір уряду дати відсіч несанкціонованим протестам «жовтих жилетів», які поновилися 5 січня. 
В інтерв’ю телеканалу TF1 він повідомив, що уряд запровадить заборону на участь в акціях протестів хуліганів, а також на носіння масок під час демонстрацій. Окрім того, новий закон, над яким працює уряд, посилить покарання для учасників вуличних акцій.
«Необхідно зберегти свободу маніфестацій у Франції й не можна карати тих, хто хоче мирно використовувати це право. Тому уряд виступає за те, щоб наш закон був доповнений, були ухвалені нові (норми щодо громадян. — Ред.), які не виконують вимог про подачу заявки (на проведення акцій. — Ред.), які беруть участь у неоголошених протестах та приходять на них у капюшонах і з закритими обличчями. Необхідно збільшити їхню громадянську відповідальність. Аж до того, що платитимуть не платники податків, а ті, хто все руйнує», — заявив він, повідомляє Укрінформ.
А співробітники редакції новин французького телеканала BFMTV повідомили про намір бойкотувати новини про протестні акції «жовтих жилетів». Сталося це після того, як двоє журналістів телеканала постраждали від дій демонстрантів. У заяві, зокрема, наголошено: «За умов демократії неприпустимо і боягузливо нападати на журналістів під час їхньої роботи. Навіть якщо ви не згодні з подачею інформації, виправдань таким діям немає».