За даними незалежного агентства з керування держдоходами Греції, надходження до держскарбниці перевищили цільовий показник минулого року щонайменше на 420 млн євро. Про це повідомив його керівник Йоргос Пициліс, який сказав, що це поки ще попередні дані, бо найближчими днями агентство отримає нові дані за грудень, які засвідчать ще більше перевищення. За його словами, з 31 грудня кількість податкових пільг була скорочена з 1,4 млрд євро до 755 млн порівняно з 2017-м. 
Йоргос Пициліс повідомив, що основною метою відомства в новому році буде не тільки боротьба з ухилянням від сплати податків, а й з бюрократичною тяганиною. Агентство подбає про фізичну присутність своїх фахівців у податкових органах, а також приступить до модернізації податкової інфра-структури й технічного оснащення відомства.Це поліпшить надходження до бюджету.
Перевищення планових надходжень до скарбниці вже дозволило уряду приступити до підвищення мінімальної заробітної плати, що його уряд вважає першим кроком у виконанні державної програми зі збільшення доходів населення. Про це повідомив прес-секретар уряду Димитріс Дзанакопулос в інтерв’ю інформаційному агентству АНА-МПА.
Наприкінці 2018 року мінімальна зарплата, за офіційним даними, вийшла на рівень 586 євро. Але через те, що в Греції на підприємствах та в установах продовжували виплачувати 13-ту й 14-ту зарплату, то насправді, як зазначив Євростат, мінімальний рівень зарплат становив 684 євро. Це поки ще менше показника докризових років — 751 євро. Але в 2012-му уряд ухвалив непопулярне, однак необхідне за тієї економічної ситуації зниження мінімальних окладів держслужбовців із 751 євро до 586 євро (і 510 євро — для молоді).
А тепер уряд готовий приступити до першого відновлення мінімальної зарплати. Рішення про це буде підписано його главою в другій половині січня. Це означає, що греки відчують збільшення свого заробітку в лютому на 7—8 відсотків, що становитиме від 41 до 47 євро. І в остаточному підсумку мінімальна зарплата підвищиться до 630 євро на місяць. Це відіб’ється і на підвищенні допомоги для безробітних, субсидій для молодих матерів, які перебувають у декретній відпустці, і незаможних родин.
Найбільше підвищення до зарплати відчують держслужбовці віком до 25 років. Раніше їм найбільше знизили зарплату. Тепер це рішення буде скасовано, і оклади прирівняють до загального рівня «мінімалки». Тобто їхня зарплата підвищиться на суму до 120 євро. Очікується, що збільшення мінімальної зарплати приведе до підвищення і середньої.