Голова правління ПАТ «Українське Дунайське пароплавство» Дмитро Чалий, підбиваючи підсумки 2018 року, говорив про проблеми. Але, водночас, висловив думку, що новий рік буде для УДП вдалим попри всі труднощі. Зокрема, він зупинився на питаннях пасажирських перевезень. Керівник Дунайського пароплавства не приховує оптимізму й заявив:
— Цьогоріч ми вивели на лінії чотири пасажирські теплоходи — «Україна», «Молдавія», «Дніпро» і «Волга». На жаль, у зв’язку із критичним обмілінням Дунаю на австрійській, словацькій та угорській ділянках річки пасажирський флот було переведено на роботу за зміненою схемою — теплоходи виконували рейси Пассау — Відень — Пассау без заходу в Будапешт. До угорської столиці й Братислави туристів довозили автобусами, де для них було передбачено екскурсійну програму в повному обсязі. Через форс-мажорні обставини на теплоходах «Молдавія», «Україна» і «Дніпро» по два рейси було анульовано. Однак за час навігації «Молдавія», «Україна», Дніпро» і «Волга» перевезли понад 14,6 тисячі пасажирів. Прогулянковий теплохід «Євгеній Косяков» виконав 35 суднозаходів в українську дельту Дунаю, під час яких екскурсійне обслуговування отримали 4,5 тисячі іноземних туристів. З упевненістю можна сказати, що наші пасажирські теплоходи користуються популярністю й попитом на Дунаї.
Водночас робота в умовах мілководдя зумовила збільшення обсягів ремонту торговельного флоту. Цьогоріч на його ремонт, техобслуговування й модернізацію фактично витрачено понад 77 мільйонів гривень і 270 тисяч євро. Зростання витрат було зумовлено введенням в експлуатацію пасажирського теплохода «Волга» і модернізацією очисних пристроїв на теплоходах «Молдавія» й «Україна».
Нині до навігації-2019 готуються пасажирські теплоходи. На заводі «Дунайсудноремонт» уже проведено докування теплохода «Молдавія», незабаром доковий ремонт пройдуть ще три «пасажири». Заплановано проведення ремонту фекальних танків на теплоходах «Волга» і «Дніпро» й підготовку до встановлення очисних споруд. Також на цих суднах заплановано встановлення автоматичних дверей.

Одеська область.