Перед Різдвом родину мешканки Чутівського району Наталії Данільчук відвідали правоохоронці. Зокрема, керівник ювенальної поліції області Ірина Карюк та дільничний офіцер Андрій Марюшко подякували жінці за виховання сина — дев’ятирічного Сашка.

Останній, попри зовсім юний вік, відзначився справжнім чоловічим вчинком. Свого часу, гостюючи у будинку родичів, хлопець не розгубився у ситуації, яка могла збити з пантелику будь-кого з дорослих. Під час дитячих розваг двоюрідний брат Сашка, восьмирічний Женя, заплутався у мотузці й ледь не став жертвою удушення... На щастя, непритомний стан молодшого родича помітив на рік старший за нього хлопець.
І не просто помітив, а одразу заходився робити непрямий масаж серця, власне, здійснювати реанімаційні заходи. При цьому згадував розповідь учительки на уроці першої домедичної допомоги. Зрештою, після того як приїхала «швидка», лікарям довелося ще чотири доби ліквідовувати загрозу для життя постраждалого. Та фахівці констатували: якби не вчасні й правильні дії юного рятівника, їхня допомога молодшому хлопчику могла б не знадобитися...
Тож, вітаючи своїх нових знайомих із Новорічно-різдвяними святами, згадані представники поліції передали Наталії Данільчук офіційний лист подяки, а Сашкові та Жені — подарунки: розвиваючі ігри й солодощі.