Новорічні свята не були б можливі без захисників країни, наголосив Олег Ляшко у Житомирському військовому госпіталі. На Різдво політик приїхав подякувати бійцям, які лікуються в медзакладі, та пообіцяв забезпечити всім армійцям гідний соціальний захист та достойні зарплати.

Олег Ляшко привітав поранених бійців у Житомирському шпиталі зі святами.

«Кожен із нас, коли піднімає бокали на Новий Рік та Різдво, повинен пам’ятати, завдяки кому ми маємо можливість зустрічати свята, — це наші військовослужбовці. Дуже важливо не забувати тих людей, котрі захищають нашу країну. Тому щиро дякую всім військовослужбовцям. Те, що вони роблять, ризикуючи щодня життям і здоров’ям, заслуговує не тільки на повагу, а й на величезну шану!», — звернувся до бійців О. Ляшко.
Також лідер РПЛ подякував військовим медикам за турботу про військових, яких щороку тільки в Житомирському госпіталі лікується понад 7 тисяч. Олег Ляшко переконаний: за свою роботу лікарі повинні отримувати десятки тисяч гривень.
«Снайпер НАБУ отримує 80 тисяч гривень зарплати, а снайпер на фронті — 15 тисяч гривень. Такі самі копійчані зарплати, по 3—4 тисячі гривень, отримують військові медики, які рятують життя наших армійців. Це несправедливо! Тому ми ініціюємо перегляд держбюджету, щоб збільшити зарплати військово-
службовцям і лікарям. Щоб медикам не треба було їздити по Польщах і шукати там заробітків, а нашим військовим — працювати на «голому» ентузіазмі. Кожен в Україні повинен мати належний соціальний захист», — наголосив народний депутат.
Крім того, Олег Ляшко розповів, як відновити мир в країні.
«Коли мене на кожній зустрічі питають, що потрібно, щоб повернути території і мирне небо, я відповідаю — сильну економіку і сильну армію. Без цього ми завжди будемо розмінною монетою у цьому жорсткому сучасному світі, де сильні країни за нашою спиною будуть домовлятися, а платитимуть за це українці своїм життям. Тому нам потрібно розвивати наш військово-промисловий комплекс, щоб не побиратися по всьому світу за беушними катерами та хамерами. Своє треба відновлювати. Крім того, потрібно повернути повагу до людей праці. Ось ключ до відновлення миру в країні і становлення нашої сили», — підсумував О. Ляшко.

Уляна ДВОРАКОВСЬКА.
Фото надано прес-службою РПЛ.