Тривале протистояння в частині органів місцевої влади на Херсонщині, де власники мандатів ніяк не домовляться з «апаратниками», чимраз дошкульніше б’є по інтересах громад. 
Скажімо, в Каховці депутати тамтешньої міськради через конфлікт з командою міського голови Андрія Дяченка («Голос України» про це писав) вдруге зривають сесію, відмовляючись затверджувати структуру виконавчих органів. Унаслідок цього 130 муніципальних службовців офіційно попередили про звільнення з 26 лютого. Вони втратили право підпису фінансових документів, а отже, важливі соціальні програми не підкріплено матеріально.
Ще гірший стан справ у раді Високопільського району краю. Тут депутати райради ще наприкінці 2018-го не спромоглися навіть затвердити бюджет і розподілити субвенцію. Тож хворим не оплачують придбання життєво важливих ліків, зокрема інсуліну. А районна лікарня накопичила борги за газ та електроенергію, яку можуть вимкнути будь-якої миті. Обласна влада вже готується до екстрених заходів: директор Департаменту охорони здоров’я Херсонської ОДА Віктор Короленко каже, що на випадок знеструмлення Високопільської ЦРЛ хворих евакуюватимуть до лікарень у сусідніх районах.
Та це, звісно, не вихід: у районі лікарня потрібна. А от депутати й чиновники, котрі не можуть між собою порозумітися, — якраз не дуже. Тому чимало розлючених високопільців виступають за те, щоб достроково повідправляти всіх занадто амбіційних учасників протистояння у відставку. А натомість чимшвидше обрати нових: можливо, їх робота буде продуктивніша.

Херсонська область.