Міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічус наступного тижня здійснить візит на Донбас. Про це повідомив глава МЗС України Павло Клімкін на спільній прес-конференції з литовським колегою у Вільнюсі, де він 10-11 січня перебував з робочим візитом.
«Лінас був тричі дуже близько до лінії зіткнення (сторін на Донбасі. — Ред.), намагаючись знайти спосіб допомогти і надати практичну підтримку. Дуже важливо, що вже наступного тижня, через кілька днів, ми з нашими друзями, нашими колегами знову будемо в Маріуполі», — цитує міністра «Європейська правда».
Очільник МЗС також повідомив, що найближчим часом східні регіони нашої країни відвідають глави зовнішньополітичних відомств країн Балтії,  Польщі і Швеції з метою ознайомлення з фактами і наслідками агресії РФ, зокрема в контексті блокування Росією проходу суден до українських портів в Азовському морі, інформує прес-служба українського МЗС.
Урочистим елементом зустрічі стала передача литовській стороні як подарунка примірника унікального видання — «Книги добра», створеної в рамках реалізації однойменного міжнародного соціального проекту за підтримки МЗС України. Церемонія супроводжувалася піснями та колядками у виконанні українських школярів, які також прибули до Вільнюса (на знімку).

«Це велике задоволення приймати маленьких гостей з України, а також мого друга П. Клімкіна та дізнатися про «Книгу добра» — проект, який сприяє миру та толерантності. Литва бажає миру дружній Україні і продовжує підтримувати її народ перед лицем тривалої російської агресії», — написав у Твіттері Л. Лінкявічус.
У рамках візиту відбулася зустріч Павла Клімкіна із спікером Сейму Литовської Республіки Вікторасом Пранцкєтісом, де, зокрема, було обговорено питання можливого встановлення у Вільнюсі пам’ятника жертвам Голодомору в Україні 1932—1933 років.
Учора П. Клімкін взяв участь у щорічному дискусійному клубі «Snow Meeting» як платформі для обговорення актуальних питань, пов’язаних із сучасними викликами європейській і світовій безпеці. Теми цьогорічної зустрічі — зміцнення трансатлантичної єдності, протидія загрозам Росії, а також майбутнє глобального безпекового порядку.

Фото зі сторінки Л. Лінкявічуса у Твіттері.