У Рожнятівській центральній районній лікарні відкрили після капітального ремонту пологове відділення. Тут створено комфортні умови для вагітних і породіль, а також для роботи медперсоналу.

На знімку: урочиста мить — голова ОДА Олег Гончарук (ліворуч) та народний депутат Анатолій Дирів.

Фото надано Івано-Франківською ОДА.

Сучасні пологові зали — із новим обладнанням: ліжками-трансформерами, апаратами штучної вентиляції легень тощо. Жінки перебувають у одномісних палатах разом із новонародженими, є і сімейні, якщо пологи партнерські. В кожній — санвузол, душова. Забезпечено також температурний режим, який для немовлят має бути вищим на декілька градусів від звичайного.
На урочисте відкриття до закладу завітав народний депутат Анатолій Дирів, який домігся державного фінансування проекту реконструкції пологового відділення. Замовником робіт був департамент будівництва, ЖКГ, містобудування та архітектури Івано-Франківської ОДА. Тож прибув і очільник області Олег Гончарук. Ініціювала ремонт голова Рожнятівської РДА Ірина Люклян, підтримали районні депутати на чолі з керівником Василем Рибчуком. Адже з районного бюджету виділили кошти на співфінансування робіт.
Директор департаменту охорони здоров’я ОДА Микола Стовбан та головний лікар Рожнятівської ЦРЛ Віктор Тріщ, медперсонал райлікарні зазначили, що заклад відповідає сучасним вимогам. Голова ОДА Олег Гончарук додав, що завдання влади — забезпечити надання якісної та своєчасної меддопомоги. Саме тому реконструкція та відновлення лікарень, капітальний ремонт відділень дають нове життя медицині.
Очільник області зазначив, що на Рожнятівщині сформувалася сильна команда, яка працює над розвитком краю. Безумовно, є підтримка обласної влади, уряду і Президента України Петра Порошенка. Завдяки спільній праці за останні три роки відновили також приміщення гінекологічного відділення, триває ремонт хірургічного та невідкладної допомоги. Капітально відремонтована районна поліклініка, проведено благоустрій території ЦРЛ. Такі ж роботи тривають в інших медзакладах району.
Анатолій Дирів зазначив, що відкриття пологового відділення є важливою подією для Рожнятівського району. Він додав, що для поліпшення роботи первинної ланки медицини впродовж цих років здійснено капітальні й поточні ремонти ФАПів та амбулаторій у селах Топільське, Ясень, Спас та у новостворених амбулаторіях.
Торік у Рожнятівському районі із 74-тисячним населенням народилося 670 дітей, 266 із них — у районній ЦРЛ, 100 — у Перегінській лікарні. Тобто значна частина жінок народжувала поза межами району, що додавало певних клопотів. Край тут — гірський. Зі створенням належних умов у пологовому відділенні ЦРЛ ситуація поліпшиться.

Івано-Франківська область.