Торік 87 дітей-сиріт області отримали житло завдяки фінансуванню з державного, обласного та районних бюджетів. Як розповів начальник служби у справах дітей Львівської ОДА Володимир Лис, з державного бюджету виділили 13,5 млн грн, а з обласного — 7 млн грн. На кошти з районних і міських бюджетів придбали житло для 14 дітей.

Цього року у Яворівському районі завершать будівництво малого групового будинку для 10 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які є інвалідами.
Загалом на Львівщині на квартирному обліку перебувають 184 дитини-сироти. З них понад 50 віком 21—23 роки. Вони будуть у першу чергу забезпечені житлом, бо згідно із законодавством у 23 роки наступає граничний вік. Протягом трьох років проблема житла для сиріт буде вирішена позитивно — запевнили в ОДА.
Забезпечують сиріт житлом і завдяки участі у фінансуванні меценатів. У Золочівському районі невідомий бізнесмен за свої кошти придбав будинок за 21 тис. дол. США для жінки з 9 дітьми. Прочитав у газеті про важку долю цієї сім`ї — приїхав у село і купив для неї просторий будинок. І попросив, щоб його прізвище навіть не згадували.