Звичайно, нагороди Надії Бєлкіної радують. Але вона виступає у змаганнях нижчих за рівнем (для резервістів) від Кубка світу, де у нас справи поки що кепські. В неділю в Обергофі (Німеччина) завершився четвертий етап.
Відбулися естафети. Жіноча команда посіла 8-ме місце серед 15 учасників. Результат, погодьтеся, досить скромний. Але виступ чоловіків геть засмутив. Адже нашу збірну... зняли на третьому етапі через відставання від лідера на понад коло.
За час, проведений на трасі, українські біатлоністи п’ять разів відправлялися на штрафні кола (Артем Прима, Сергій Семенов, Руслан Ткаленко). А фінішер Артем Тищенко так і не вийшов на трасу.
Починався сезон, як то кажуть, дуже позитивно. У грудні на першому етапі в Поклюці (Словенія) «золото» в індивідуальних перегонах виграла Юлія Джима. Раніше одиночна змішана естафета принесла Анастасії Меркушиній та Артему Тищенку бронзову медаль.
А потім почалося щось неймовірне — суцільні невиразні виступи. І чому так сталося, нехай пояснять люди, які мають відповісти за невдачі, дохідливо і чесно.
Можливо, щось можна виправити, бо 7—17 березня в Естерсунді (Швеція) відбудеться черговий чемпіонат світу.
А п’ятий етап Кубка світу прийматиме Рупольдинг (Німеччина) 16—20 січня.