Президент США Дональд Трамп підтвердив, що процес виведення військового контингенту Сполучених Штатів із Сирії офіційно розпочато. В цьому контексті він застеріг Туреччину від атак проти курдів на території, яку звільняють американські війська, пригрозивши Анкарі в такому разі знищенням економіки країни. Про це очільник Білого дому написав у Твіттері. Закликавши створити зону безпеки вздовж турецько-сирійського кордону завширшки 20 миль, Трамп також додав: «Так само не хочу, щоб курди провокували Туреччину».
У свою чергу в Анкарі застерегли Д. Трампа від порівняння сирійських курдів з терористичною організацією «Робітнича партія Курдистану», яка перебуває у списку терористичних організацій США і сирійським крилом якої є PYD/YPG. Про це заявив речник президента Туреччини Ібрагім Калін, повідомляє Hurriyet daily news. «Туреччина бореться з терористами, а не курдами. Ми захищатимемо курдів та інших сирійців перед усіма терористичними загрозами», — заявив Калін.  
Зазначимо, PYD — «Загони народної оборони» сирійських курдів, що є партнерами і союзниками США в боротьбі проти угруповання «Ісламська держава» в Сирії і що їх Туреччина вважає пов’язаними з PKK і теж терористичними. YPG — Партія «Демократичний союз» сирійських курдів, що є політичною силою, яка підтримує загони PYD.