Газета New York Times опублікувала  матеріал з промовистим заголовком: «Прокурори досліджують українців, які були присутні на інавгурації Трампа». Зазначається, що на інавгурації президента Трампа й супутніх заходах були присутні українські політики та бізнесмени, «деякі з котрих мають проросійські погляди». Дослівно: «Деякі українці, що приїхали до Вашингтона на інавгурацію, чи їхні союзники, просували грандіозні угоди або «мирні» плани, котрі відповідали інтересам Росії, у тому числі через скасування санкцій».

Слідчі від спецпрокурора Мюллера шляхом опитування свідків з’ясовують, як саме ці члени української делегації потрапили на заходи, хто їх запрошував, з ким вони зустрічалися, що обговорювали. Також досліджується питання пожертвувань на виборчу кампанію — чи не брав участі в них через підставних осіб хтось із українських політиків і підприємців.
Зазначимо, що серед гостей від України були й представники Одещини, зокрема, народні депутати Сергій Ківалов у супроводі доньки Тетяни (саме його фото й представлено в публікації американського видання), Павло Унгурян. Був присутній і екс-губернатор Одеської області Міхеіл Саакашвілі.

Одеса.