Після кількох перенесень засідань парламенту з обговорення поправок до конституції Македонію, що офіційно закріплювали перейменування країни в Північну Республіку Македонія, минулої п’ятниці у вищому законодавчому органі завершилися дебати з цього питання. І голова парламенту, не відкладаючи в довгий ящик, оголосив про проведення голосування. За внесення необхідних поправок несподівано для багатьох протестувальників біля будівлі парламенту проголосував 81 депутат за необхідної підтримки 80. 
Напевно, тільки прем’єрові Македонії Зорану Заєву відомо, як в останній момент йому вдалося переконати декотрих депутатів від опозиційних партій підтримати цю пропозицію уряду й правлячої партії.
Щоправда, колишніх однопартійців мимоволі схилив на бік Зорана Заєва екс-прем’єр і екс-почесний голова партії ВМРО-ДПМНЄ Нікола Груєвскі, котрий втік до Угорщини. На своїй сторінці в Facebook він вирішив їм дати здалеку пораду, як голосувати з питання про внесення поправок до конституції.
На «інструкції» різко відреагувала навіть його права рука в колишньому уряді міністр внутрішніх справ Гордана Янкуловска. «Коли ти далеко від проблем країни — за 800 кілометрів від Македонії, дуже легко давати через соціальні мережі поради, як треба чинити... Втекти від проблем країни й перекласти відповідальність на інших теж легко. Але важко вдалечині зрозуміти дійсність, побачити, де зараз перебуває країна через незліченні згаяні моменти в минулому», — написала вона колишньому патрону, через якого отримала тривалий термін покарання за купівлю для Груєвскі броньованого «Мерседеса» вартістю майже 
600 000 євро. Схоже, так думає не тільки Янкуловска.
Отже, з п’ятниці, 11 січня, на карті світу офіційно з’явилася нова назва країни — Республіка Північна Македонія. Преса всіх балканських країн зазначає, що уряд Зорана Заєва остаточно поховав так званий «югославський проект», а вирішення багаторічного спору з Грецією вилучило найнебезпечніший ґніт з «балканського порохового льоху», який міг вибухнути будь-якої миті і загрожував усьому регіону.
«Цей договір остаточно вирішує македонсько-грецький спір про найменування країни й відкриває шлях до нашого стратегічного партнерства. Він гарантує не тільки македонське майбутнє, захищає македонську ідентичність — мову герб, гімн і прапор, а й відкриває для нас шлях до ЄС і НАТО», — повідомив народу Зоран Заєв.