Учора міністр закордонних справ України Павло Клімкін разом із колегами з Литви — Лінасом Лінкявічюсом, Латвії — Едгарсом Рінкевичсом, Естонії — Свеном Міксером та Польщі — Яцеком Чапутовичем мали здійснити робочу поїздку до Маріуполя. Як повідомляла прес-служба МЗС, метою візиту було ознайомлення з актуальною соціальною та економічною ситуацією, ускладненою російською агресією, зокрема створенням перешкод свободі мореплавства через Керченську протоку до портів Бердянська та Маріуполя. Цей візит організовано у відповідь на заклик Клімкіна до керівників зовнішньополітичних відомств країн-членів ЄС відреагувати на акт агресії Росії проти України в Керченській протоці 25 листопада 2018 року.
На жаль, негода завадила реалізувати заплановане. «Не-зважаючи на важкі погодні умови, спробували долетіти до Маріуполя, — повідомив учора Павло Клімкін у Фейсбуку. — Екіпаж військових гелікоптерів, в умовах туману та загрози обледеніння, прийняв рішення повернутися на Дніпровське летовище». Український міністр зізнався: «Дуже хотів показати нашим друзям Маріупольський порт, у якому зараз всього два кораблі, а колись — вирувало життя. Показати, що відбувається на КПВВ через лінію дотику. Цього разу не вийшло. Але відеозв’язок з тими, хто на нас чекав у Маріуполі, ми все одно організуємо».
Також Павло Клімкін повідомив, що в Дніпрі міністри вирішили відвідати лікарню ім. Мечникова, щоб подякувати тим, хто рятує наших поранених на фронті хлопців.