Кілька спроб опозиційних депутатів, підтримуваних протестувальниками, провести позачергову сесію Рівненської обласної ради, на якій мали б вирішити питання із створенням виконкому Народної ради, не увінчалися успіхом: депутати-регіонали не прийшли на неї, хоча й напередодні до них великими гуртами ходили «в гості» майданівці. Відтак замість сесії відбулися збори депутатів щойно створеного міжфракційного об’єднання «Народна рада», до якого, як повідомив на брифінгу депутат обласної ради свободівець Олексій Бучинський, увійшло 39 депутатів. На запитання журналістів, чи зможуть регіонали стати членами Народної ради, вкотре своєю радикальністю «відзначився» керівник з формування загонів народної самооборони Олександр Музичко, який сказав: «Я вважаю, що регіоналів не можна прийняти до Народної ради, хіба що посмертно»...

Схоже, більш розлого про наміри депутатів новоствореного об’єднання дізнаємося 31 січня під час другого пленарного засідання Рівненської обласної ради. Про дату його проведення обласна рада повідомила (в тому числі й ЗМІ) незадовго до подій, пов’язаних із захопленням адмінбудівлі Рівненських ОДА та обласної ради (вони розміщені на різних поверхах). Нагадаю, що перше пленарне засідання відбулося у грудні, але оскільки в парламенті на той час не було прийнято держбюджет на 2014 рік, то розгляд обласного бюджету відтермінували. Саме це питання внесено на друге пленарне засідання облради.
Але, судячи з нинішньої ситуації, 31 січня йтиметься не лише про бюджет. Голова Рівненської обласної ради Юрій Кічатий знає про збори депутатів міжфракційного об’єднання «Народна рада», про рішення, прийняті на них. Ці рішення, на думку Ю. Кічатого, «можна вважати пропозиціями депутатів обласної ради до порядку денного сесії, які мають бути оформлені відповідно до Регламенту обласної ради».
Тим часом голова Рівненської ОДА Василь Берташ, який до того ж є депутатом Рівненської обласної ради від фракції Партії регіонів, сказав, що писати заяву на звільнення з посади керівника області не буде, оскільки відповідальний перед територіальною громадою області, де він народився, виріс і живе. На нього покладені обов’язки забезпечувати життєдіяльність області, що він, власне, і робить. Василь Берташ вважає головним завданням січня — ухвалення збалансованого обласного бюджету на 2014 рік. Тож минулого понеділка він разом з головою обласної ради Юрієм Кічатим були в Києві, у Міністерстві фінансів, де підписали протокол розбіжностей про те, що Рівненщині на нинішній рік не вистачає 39 мільйонів гривень для забезпечення фінансування першої статті (зарплата та енергоносії). Зуміли переконати у цьому фінансистів.
 
Рівне.