Парламентська делегація Ради Федерації Федеральних зборів РФ не братиме участь у роботі чергової сесії ПАРЄ. У відповідній заяві сказано, що депутати «не бачать підстав для на-правлення відповідної заявки на підтвердження повноважень російської делегації в ПАРЄ на чергову сесію 2019 року», повідомляє ТАСС. Сенатори констатують, що попри спроби «внести ряд коригувань у процедури ПАРЄ, по суті змін не відбулося, оскільки залишається можливість обмеження прав національних парламентських делегацій, які представляють інтереси своїх виборців». «Таким чином, зберігається ймовірність подальшої дискримінації російської делегації з політичних мотивів», — вважають сенатори, називаючи дискримінацією санкції, накладені на делегацію РФ з огляду на агресію Москви проти України.
15 січня віце-спікер Держдуми Петро Толстой заявив журналістам, що Росія не буде платити і внесок до Ради Європи. «Росія не купуватиме квитки на той фільм, який вона не дивиться», — сказав він. 
Як відомо, РФ припинила сплачувати внески до організації 2017-го на знак протесту проти накладених на її делегацію санкцій. У разі якщо й цього року РФ не сплатить внесків, вона втратить можливість брати участь в роботі й інших органів Ради Європи. Під питанням опиниться і її членство в організації.