Палата громад парламенту Великої Британії на засіданні в середу ввечері не підтримала вотум недовіри уряду на чолі з прем’єр-міністром Терезою Мей. За відставку уряду проголосували 306 депутатів, проти — 325, інформує «Європейська правда». 
Вотум недовіри ініціювала опозиційна Лейбористська партія після провального голосування у вівторок за угоду щодо виходу з ЄС, про яку Т. Мей домовилася з Брюсселем.
Прем’єрка пообіцяла в понеділок представити в парламенті новий план подальших дій стосовно Brexit, але його умови поки що невідомі. Вона заявила, що готова почати вести переговори з високопосадовцями британського парламенту про вихід країни зі спільноти. «Я пропоную серію зустрічей з високопоставленими членами парламенту найближчими днями. І я хотіла б запросити лідерів парламентських партій зустрітися зі мною особисто», — сказала очільниця уряду, виступаючи в парламенті в середу. Також вона наголосила, що продовжить роботу, аби втілити в життя позицію британського народу, який на референдумі висловився за вихід з ЄС. Лідер лейбористської партії Джеремі Корбін після голосування закликав Мей пообіцяти, що уряд не допустить варіанта, коли Велика Британія залишить спільноту без угоди. На думку політика, такий сценарій призведе до «катастрофи», пише ВВС.
Учора лідер Палати громад Андреа Ледсом повідомила, що британський парламент обговорить та проведе голосування стосовно так званого «плану Б» Мей щодо виходу країни з ЄС 29 січня.
Тим часом, за інформацією The Times, чиновники Євросоюзу вивчають плани відстрочки Brexit до 2020 року після того, як Німеччина і Франція заявили про свою готовність продовжити переговори з цього питання. Видання повідомляє, що дипломати й офіційні особи готуються до більш тривалої, ніж передбачалося, процедури виходу Великої Британії з ЄС і вивчають законні шляхи, щоб відкласти цей процес до наступного року.