Атріум облдержадміністрації перед новим роком знову перетворився на головний арт-хол краю. Там театралізований концерт «Кришталь душі» презентували артисти Закарпатського обласного театру драми і комедії, що базується в Хусті. Дійство видалося видовищним і стало справжнім святом мистецтва.
— Ми довго думали над назвою і темою театралізованого концерту, у підсумку нам їх підказала душа, — цитує директора і художнього керівника театру Василя Снітара прес-служба ОДА. — Твори, показані на сцені, обрані так, щоб люди старшого покоління могли відчути себе молодшими, пригадати перше кохання... Театралізоване дійство розкрило усі таланти наших артистів, багато з яких мають неабиякі музичні і вокальні здібності.
Це вже четверта прем’єра хустського театру у 2018 році, і цього разу актори втілили на імпровізованій сцені кілька жанрів. У супроводі оркестру лунали відомі українські пісні, колядки та щедрівки, зокрема всесвітньо відомий «Щедрик» Миколи Леонтовича. Показано й уривок з п’єси М. Кропивницького «Пошились у дурні». Концерт «Кришталь душі» — це синтез живої музики, пісні, танцю та лірики.
Згодом у цій програмі з’явиться цикл молодіжно-естрадних номерів, які замінять різдвяно-новорічні. Оновлене дійство готують до відкриття домівки театру в Хусті.
До речі, нова сторінка в історії Закарпатського обласного театру драми і комедії ознаменувалася прем’єрою «Наталки Полтавки» у Хусті торік у лютому. Прем’єрну виставу театру відвідав керівник краю Геннадій Москаль, з ініціативи якого обласний театр переїхав сюди з Мукачева.