Львів’янку Олену Бойко, примусово видворену з Росії за порушення міграційного законодавства, Галицький районний суд Львова заарештував на 60 діб. СБУ інкримінує їй посягання на територіальну цілісність і недоторканність кордонів України.
Російська пропагандистка виїхала до Москви ще в 2016 році, де на російських телеканалах брала участь в антиукраїнській істерії, обливала брудом свою державу, договорилась до того, що поставила під сумнів її територіальну цілісність. Олену Бойко після того українські правоохоронні органи оголосили у розшук.
У Львові цю «журналістку» майже ніхто не знає, навіть старожили — вона була «зіркою» лише російських телеканалів. У РФ Олену Бойко теж чомусь не сприйняли, незважаючи на її антиукраїнську позицію. Заяви цієї «журналістки» інколи викликають сумніви щодо її психічного здоров’я. Можливо, це теж одна з причин примусової депортації Олени Бойко з Росії.
Після того як вона перетнула кордон, була доставлена до Львова, де суд прийняв рішення про її арешт. Затримана на суді просила залишити її за ґратами, бо на волі, мовляв, їй загрожує небезпека. Вона назвала себе редактором якогось інтернет-видання, про існування якого у Львові теж майже нічого невідомо.
В Україні Олену Бойку звинувачують за ч. 2 ст. 110 КК України — посягання на територіальну цілісність і недоторканність країни. Вона залишатиметься в слідчому ізоляторі до 17 березня ц. р.