У законопроекті 9055 «Про адвокатуру та адвокатську діяльність» відсутні корупційні ризики. Про це сказав заступник голови Комітету Верховної Ради з питань правової політики та правосуддя Сергій Алєксєєв, коментуючи перевірку законопроекту Національним агентством з питань запобігання корупції.

«Якщо казати, що він має корупційні ризики, — це неправильно. Тому що Transparency International назвала його антикорупційним, бо він взагалі позбавляє адвокатуру дуже багатьох корупційних ризиків. Його підтримала Рада Європи», — сказав він.
За словами Сергія Алєксєєва експерт Ради Європи виступав на засіданні Комітету з питань правової політики та правосуддя за дорученням посла Ради Європи і зробив висновок, що цей законопроект прогресивний та піднімає стандарти адвокатської діяльності до європейського рівня. Водночас Сергій Алєксєєв, як повідомляє його прес-служба, відзначив, що в законопроекті 9055 є низка спірних питань, що можуть бути врегу-
льовані під час його доопрацювання до другого читання.
«Якщо структурно та ідейно законопроект правильний, але потребує деяких вдосконалень, то парламент ухвалює проект в першому читанні і до другого читання його вдосконалюють. Це нормальний процес, і критикувати проект через це — неконструктивно. 99,9 відсотка законопроектів проходить два читання та змінюється», — сказав він.