Україна та Ізраїль підписали угоду про зону вільної торгівлі. Відбулося це після двосторонньої зустрічі Президента нашої країни Петра Порошенка з Прем’єр-міністром Держави Ізраїль Беньяміном Нетаньягу в рамках офіційного візиту українського лідера до Єрусалима 20—21 січня.

Підписи під документом поставили перший віце-прем’єр-міністр України — міністр економічного розвитку і торгівлі України Cтепан Кубів та в. о. міністра економіки і промисловості Держави Ізраїль Елі Коен (на знімку).

Мета укладення угоди — створення правових підстав для лібералізації ринків промислових та сільськогосподарських товарів сторін. Документ, як інформує прес-служба П. Порошенка, сприятиме розвитку двостороннього торговельно-економічного співробітництва між країнами, дозволить вітчизняним товаровиробникам отримати переваги від лібералізації ринку товарів Держави Ізраїль, відкриє можливості для українського бізнесу як для розширення ринків збуту, так і для розвитку й модернізації власного виробництва.
«Ми підписуємо цю угоду, і представники бізнесу кажуть, що це допоможе зробити життя людей в наших країнах краще, тому що це дозволить зробити товари наших країн дешевшими: українські товари — в Ізраїлі, ізраїльські товари — в Україні. І ми плануємо запустити нову угоду про вільну торгівлю послугами — це прекрасна ідея», — сказав глава держави перед підписанням документа.
У свою чергу Б. Нетаньягу відзначив зростання інвестицій та торгівлі між країнами за останні роки. 
У рамках візиту П. Порошенко зустрівся також з генеральним секретарем Єрусалимського патріархату, архієпископом Аристархом та відвідав Храм Гробу Господнього. Президент відзначив важливу історичну роль, яку Єрусалимський патріархат відіграє у збереженні святих місць та зміцненні авторитету християнської церкви по всьому світу. Він зауважив, що з отриманням 6 січня 2019 року Томосу про автокефалію Православна Церква України — однієї з найбільших країн Європи — ввійшла до родини православних церков-сестер. 
Окрім того, відбулися перемовини зі спікером Кнесету Держави Ізраїль Юлієм Едельштейном. Сторони відзначили високу динаміку двостороннього політичного та міжпарламентського діалогу між країнами та важливу роль у цьому процесі міжпарламентських груп дружби. Було висловлено сподівання, що Кнесет визнає Голодомор геноцидом українського народу.
Фото 
Миколи ЛАЗАРЕНКА (прес-служба 
Президента України).