Учора в Давосі (Швейцарія) стартував Всесвітній економічний форум, що триватиме до 25 січня. Протягом тижня відбудеться понад 300 сесій, в котрих візьмуть участь майже три тисячі гостей, серед яких лідери 60 держав. 
 

Зокрема, на форумі виступлять канцлер Німеччини Ангела Меркель, президенти Бразилії, Азербайджану, Афганістану, Іраку, Швейцарії, прем’єр-міністри Японії, Нідерландів, Італії, Іспанії, Вірменії.
Українську делегацію, як очікується, очолюватиме Президент Петро Порошенко. Також у заходах форуму планують взяти участь в. о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун, міністр фінансів Оксана Маркарова, віце-прем’єр-міністр з питань євроінтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе та київський міський голова Віталій Кличко. Крім того, в Давосі другий рік поспіль працюватиме майданчик «Український Дім», організований Фондом Віктора Пінчука. Дискусії на тему «Україна: Креативність. Інновації. Можливості» будуть присвячені технологіям, інноваційним джерелам енергії та жінкам-новаторам.
Загалом цього разу головна тема зустрічі в Давосі — «Глобалізація 4.0: формування глобальної архітектури в епоху четвертої промислової революції». Тож учасники обговорюватимуть питання розвитку технологій, цифрової економіки, криптовалют, торкнуться проблем кібербезпеки, глобальних фінансових ризиків і соціальної нерівності. Також на порядку денному — ситуація на Близькому Сході й кліматична криза.
Цікаво, що серед гостей Давоса не буде президента США Дональда Трампа, який скасував свій візит через шатдаун; президента Франції Мануеля Макрона, котрий нині заангажований у переговорний процес через протести «жовтих жилетів», та прем’єра Великобританії Терези Мей, яка не зможе прибути через проблеми з Brexit.