Прем’єр-міністр Великої Британії Тереза Мей у понеділок представила в парламенті новий план виходу країни з ЄС. Вона заявила, що дослухалася до занепокоєння парламентаріїв з приводу так званого «бекстопу», покликаного гарантувати відсутність митних перевірок на кордоні між Ірландією і Північною Ірландією після Brexit.
 

Прем’єрка планує поновити переговори щодо прикордонного контролю і додатково до них залучити представників північно-ірландської Демократичної юніоністської партії, а з результатами цих дискусій ознайомити в Брюсселі, пише ВВС. «Всі погоджуються, що під час виходу з ЄС ми повинні повністю виконувати Белфастську угоду (мирна угода з метою припинення конфлікту в Північній Ірландії, укладена 10 квітня 1998 року між урядами Республіки Ірландії та Великої Британії. — Ред.) та не дозволити утворення жорсткого кордону між Ірландією і Північною Ірландією… Я кажу абсолютно чітко: цей уряд не буде відкривати переговори про оновлення Белфастської угоди», — сказала вона. Також Мей повідомила, що занепокоєння громадян Євросоюзу змусили її скасувати рішення щодо плати в 65 фунтів стерлінгів для громадян спільноти, які хочуть гарантувати собі право й далі жити у Великій Британії після виходу країни з блоку.
Голосування стосовно нового плану має відбутися 29 січня. Навіть якщо воно провалиться, Мей виключає варіант проведення повторного референдуму чи перенесення терміну Brexit, а також свою відставку чи позачергові парламентські вибори.