У рамках реалізації транспортного коридору «GO Highway» Україна й Польща побудують нову автотрасу. Вона починатиметься на узбережжі Чорного моря — в Одесі й Миколаєві, а закінчиться в польських портах на узбережжі Балтики — в Гданську й Гдині, заявив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.
Протяжність майбутньої траси по території України — майже тисячу кілометрів. Її будівництво дасть змогу здешевити й прискорити перевезення вантажів із морських портів Чорного моря до портів Балтики. На роботи, пов’язані з будівництвом нової автомагістралі, в державному бюджеті України на 2019 рік передбачено 4 млрд грн.
Траса проходитиме ділянками уже існуючих автомагістралей: М-09 Тернопіль—Львів—Рава-Руська; М-12 Стрий—Тернопіль—Кропивницький—Знаменка (на ділянці від Тернополя до Умані); М-05 Київ—Одеса (від Білої Церкви до Одеси) і М-14 Одеса—Мелітополь—Новоазовськ (на ділянці до Херсона).
Раніше Володимир Гройсман повідомив, що на відновлення місцевих автомобільних доріг у бюджеті України на 2019 року передбачено 14,7 млрд грн, що на 3 млрд більше, ніж торік. Однак прем’єр зазначив, що місцеві дороги — це відповідальність насамперед обласних державних адміністрацій.