Футбол. Анталія (Туреччина). Контрольний матч на зборі.

«Шахтар» (Україна, Донецьк) — «Гайдук» (Хорватія, Спліт). 1:4. Голи: Дентіньо, 30 — Цакташ, 21 (п), Делич, 23, Жайро, 41, Теклич, 60.

«Шахтар»: перший тайм — П’ятов, Данченко, Хочолава, Матвієнко, Болбат, Майкон, Патрік, Веллінгтон Нем, Тайсон, Дентіньо (Сікан, 37), Кайоде; другий тайм — Кудрик, Бутко, Кривцов, Малишев, Ісмаїлі, Степаненко, Тотовицький, Марлос, Коваленко, Мудрик, Мораес.

Звичайно, не варто надто перебільшувати роль контрольних зустрічей. Вони й існують для того, щоб виявити проблемні моменти у грі. Але поразка у спарингу з таким рахунком, з яким «Шахтар» поступився «Гайдуку», настрою прихильникам не додає.
«Гірники» створили кілька моментів. Але діяли недбало. У першому таймі хорвати, які також готуються до другої частини сезону, продемонстрували вміння виходити з-під пресингу донеччан. Гостро атакували і забивали. Ще до перерви зробили рахунок комфортним для себе.
А в другій половині футболісти «Гайдука» показали, що вміють оборонятися не хаотично, а чітко, грамотно і впевнено. І не дали «Шахтареві» (котрий змінив склад) забити бодай раз. Натомість хорвати збільшили перевагу.
Другий контрольний матч на зборі в Туреччині «гірники» проведуть 26 січня з «Карабагом» (Азербайджан, Агдам).