На урочистостях з нагоди Дня Соборності у Львівському національному академічному театрі опери та балету імені Соломії Крушельницької голова ОДА Олег Синютка вручив почесну відзнаку «Заслужений журналіст України» власному кореспонденту «Голосу України» Богданові Кушніру.
 

Згідно з указом Президента нашого колегу відзначено за значний особистий внесок у державне будівництво, культурно-освітній розвиток Української держави та багаторічну сумлінну працю.
Богдан Кушнір закінчив Львівський національний університет імені Івана Франка, працював у провідних всеукраїнських виданнях, викладав в університеті. З 2010 року — власний кореспондент «Голосу України» у Львівській області.
У 1995 році він відкрив один із перших українських кореспондентських пунктів у Москві. Був акредитований міністерством закордонних справ РФ як власкор газети «Молодь України». Під час роботи в Москві написав документальну книгу «Як нам бути з Росією?», за яку був удостоєний премії НСЖУ «Журналіст року в Україні». Ще 1996-го він написав: «Після Єльцина в Росії до влади прийде новий Адольф Гітлер. Світ здригнеться пізніше, бо Росія — це не регіональна, а світова проблема».
У 2013 році Богдан Кушнір передбачив, що Росія використає зимову Олімпіаду в Сочі 2014 року для експансії в Україну. Його перу також належать пригодницькі романи про розвідку «Помста оперативника розвідки» (2014), «Невидима павутина» (2015), «На лінії зіткнення. Любов і ненависть» (2018).
Під час російсько-української війни Богдан Кушнір — учасник бойових дій на сході, служив у Силах спеціальних операцій Збройних Сил України.
Колектив газети щиро вітає нашого колегу з високим визнанням та бажає нових звершень.

Вл. інф.

На знімку: під час вручення відзнаки «Заслужений журналіст України» власкору «Голосу України» Богдану Кушніру.

Фото Євгена КРАВСА.