Українська влада розглядає можливість проведення в Києві літньої студентської Універсіади 2021-го або 2023 року. Про це на прес-конференції за підсумками виступів збірної на Універсіаді-2017 заявили заступник міністра освіти і науки України Роман Греба, президент Спортивної студентської спілки України Євген Імас і голова комітету з фізичного виховання та спорту МОН України Вадим Стеценко.
«Ми говорили про це з керівництвом Міжнародної федерації університетського спорту (FISU). Вони не проти, щоб Універсіада відбулася в Україні. Такі змагання сприятимуть туристичній та економічній привабливості України, підвищать патріотичні почуття в суспільстві. Протягом місяця ми опрацюємо всі технічні питання для заявки. Найскладнішим і фінансово витратним буде зведення олімпійського селища на 11 тисяч осіб», — зазначив Роман Греба.
За словами Євгена Імаса, київські арени на 85—90 відсотків готові забезпечити умови для змагань Універсіади. Серед таких арен — НСК «Олімпійський», Палац спорту, Міжнародний виставковий комплекс, спорткомплекси і стадіони університетів міста.
В Універсіаді-2017 на Тайвані взяли участь понад 8 тисяч спортсменів із 140 країн. Наступні літні студентські ігри відбудуться цього року в Неаполі (Італія).

Підготував Геннадій БРАНИЦЬКИЙ.