Припинити догоджати міжнародним партнерам та почати жорстко відстоювати власні інтереси — саме так має діяти українська влада, вважає лідер РПЛ.

Ляшко виступив на сесії ПАРЄ.

Фото надано  прес-службою РПЛ.

Рада Європи, незважаючи на фінансові складнощі, не повинна піддаватися шантажу Росії і повертати її делегацію в обмін на членські внески. Про це заявив лідер Радикальної партії Олег Ляшко на зустрічі з Генеральним секретарем РЄ Т. Ягландом у Страсбурзі.

«Я сказав йому, що на міжнародній арені всі українські політичні сили, представлені в ПАРЄ, об’єднані навколо захисту національних інтересів і категорично заперечують можливість повернення делегації Росії без виконання нею численних резолюцій ПАРЄ щодо агресії РФ проти України», — розповів Олег Ляшко після зустрічі.
Політик вважає, що Рада Європи переживає кризу, тому що втрачає чітке бачення сенсу свого існування, і може повторити сумну долю довоєнної Ліги націй.
«Не можна обмінювати принципи на гроші! Умиротворення Росії і прощення її гріхів за російські гроші покладе край Раді Європи як організації, заснованій на цінностях. Рада Європи повинна знайти внутрішню силу і здатність дати потужну відповідь на виклики з боку Росії», — зазначив О. Ляшко.
Лідер РПЛ дав пораду європейцям, як закрити дірку в бюджеті Ради Європи в 60 мільйонів євро, не змінюючи принципам.
«Нехай скорочують бюджети, бюрократію, економлять на собі. Крім того, через півроку Генсек Т. Ягланд іде на пенсію. Він отримає величезний пакет соціальних пільг на кілька мільйонів євро. Замість повернення російської делегації нехай він відмовиться від пільг і бонусу в кілька мільйонів євро і покаже приклад, як залатати дірки в бюджеті ПАРЄ. І принципи не порушать, і дефіцит зменшать, і не зрадять українців, які сьогодні борються за свою і європейську свободу», — підкреслив О. Ляшко.
З огляду на той факт, що жертовність українців європейці не цінують і відстоюють лише власні інтереси, політик пропонує сконцентруватися на власних інтересах.
«Українці повинні діяти так само — менше слухати, що кажуть з-за кордону, і робити те, що вигідно для нашої країни: для відновлення економіки, підвищення добробуту українських сімей, заборони вивезення сировини з України, щоб нашу країну не перетворили на сировинну колонію», — підкреслив лідер РПЛ.
Крім того, перебуваючи в ПАРЄ, Олег Ляшко і його колеги по фракції Андрій Лозовий і Віктор Вовк підтримали флешмоб, який влаштували родичі українських військовополонених моряків. Політики роздали євродепутатам паперові кораблики, щоб нагадати про 24 українських моряків, яких незаконно утримують в Росії за неіснуючі злочини.
Політик розкритикував резолюцію ПАРЄ щодо ситуації в Азовському морі, назвавши її надто лояльною по відношенню до Росії. Під час виступу Олег Ляшко закликав євродепутатів об’єднатися, щоб протидіяти агресору, а не умиротворювати 
його.

Друкується в рахунок квоти фракції Радикальної партії.