Упродовж двох днів, 24-25 січня, в місті Жешуві (Республіка Польща) тривав 12-й Форум «Європа-Україна». Головна тема: «Україна і Європа. Співпраця після 2019-го». Форум є одним із ключових міжнародних заходів у Польщі, присвячених  питанню співпраці та формуванню об’єктивного бачення спільних проблем Європи й України. Це майданчик для обміну думками, позиціонування поглядів, напрацювання цікавих бізнес-контактів і бізнес-проектів. 

Цьогоріч тут обговорювали актуальні питання понад 1200 осіб, відбулося понад тридцять панельних дискусій на тему розвитку політичної і економічної співпраці між Україною та іншими європейськими країнами. Водночас діяв Східний виставковий ярмарок, під час якого презентували десять регіонів. На виставці представили також і Тернопільщину.
Серед знакових тем  Форуму — продовження реформи та модернізації України в 2019-му, співпраця України з країнами Європейського Союзу та НАТО, інтеграція з європейськими та євроатлантичними структурами. До прикладу, тематичний блок «Міжнародна політика» включав панельну дискусію «Старіння населення — соціально-медичний виклик», участь у якій взяв голова Тернопільської обласної ради Віктор Овчарук. Очільник Тернопільщини зазначив: «У рамках концепції «моральні аспекти перспективи старіння» увага має бути  спрямована на суспільно визнані та прийняті моральні цінності, норми, що легітимно практикує суспільство, і на ту роль, яку вони відіграють у соціальній інтеграції різних поколінь».

Тернопільська область.

Фото з сайту Тернопільської обласної ради.