Чотири нові книжки закарпатських авторів — антологію «Літературне Закарпаття-2017», збірку поезій «Ріка травневої пори» Володимира Товтина, прозу «Руки для майстра» Петра Ходанича та «Стороннім вхід заборонено» пряшівчанина Івана Яцканина — презентували в Ужгороді. Книжки побачили світ завдяки Програмі підтримки видання творів місцевих авторів на 2018—2020 роки.
Разом із авторами представили видання т. в. о. директора департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА Василь Комарницький, голова облосередку Спілки письменників України Василь Густі, директор видавництва «TIMPANІ» Ярослав Федишин і прозаїк Петро Ходанич.
— Мені дуже приємно працювати з департаментом, — каже видавець Ярослав Федишин. — Цього року ми спільно видали чотири книжки, на наступний подамо на розгляд ще дві. Попри нинішні труднощі все відбувалося вчасно, оперативно, злагоджено.
За словами Василя Густі, видані книжки — це також данина пам’яті закарпатським авторам, яких уже немає серед нас. Їхні твори увійшли до антології «Літературне Закарпаття-2017», де загалом уміщено доробок 43 авторів.
— Ці книжки отримали дуже схвальні відгуки на Міжнародному фестивалі «Карпатська ватра» й на інших поважних зібраннях, — зазначив Василь Густі. — Книжки пішли в народ, їх уже бачили і читали в інших областях України і за кордоном.
А книга голови Спілки українських письменників Словаччини Івана Яцканина «Стороннім вхід заборонено», видана в Україні, має й позитивне міжнародне значення. Це унікальна практика для України, яку високо оцінили закордонні українці. На підтримку видання творів закарпатських авторів щорічно виділяється по 900 тисяч гривень.

Ужгород.